Bridgestone MB2

Här kan du ställa frågor och ge svar om träning, kost, mekartips osv. Skriva köpes/säljes/bytes/lånas annonser. Tipsa andra cyklister om allt ifrån prylar, cykelrundor, härliga backar, affärer eller hemsidor - ja, allt som är cykelrelaterat.
Post Reply
User avatar
Claes-Göran Andersson
Posts: 3869
Joined: 2006-04-25 13:53
Fornamn: Claes-Göran
Efternamn: Andersson
Location: Partille

Bridgestone MB2

Post by Claes-Göran Andersson »

Hej

Cyklade med min gamla Bridgestone fulldubbat igår. Roade mig med att Goggla lite på dessa cyklar och hittade en katalogsida med alla Bridgestone cyklar genom åren. Under året 1987 hittade jag min juvel har alltid kallat den en förhistorisk MTB och det visar sig att det är precis vad det är. Se bifogad länk. Visade sig att det finns ett museum med dessa gamla cyklar även andra märken som heter Mombat har egen hemsida.

http://www.sheldonbrown.com/bridgestone ... 987-17.htm

http://www.mombat.org/Suntour.htm

Länken nedan beskriver lite om Bridgestones cykelhistoria. Cyklar är en mycket liten del av ett stort industriföretag.

http://www.sheldonbrown.com/bridgestone/

Anledningen till att jag letade är att jag måste fixa till drivlinan och vevlagret. Nu när man vet mer om cykeln får man ta hand om den. Tog hand om denna cykel i början på nittiotalet låg slängd vind för våg, lämnade den till polisen och efter tre månader fick jag den!
Det är snart bara tre år kvar till 30 års jubileum. Får ta med cykeln ut till vännen i Majorna som kan allt om gamla cyklar.

//CG
"He is able who thinks he is able!"
dlridings
Posts: 798
Joined: 2010-02-28 22:07
Fornamn: Daniel
Efternamn: Ridings
Location: Lindome
Contact:

Re: Bridgestone MB2

Post by dlridings »

Vevlagret är säkert bara lösa kulor. Du behöver kanske speciella verktyg för att plocka av det och feta in det på nytt (behövs kanske inte mer än det). Jag har förmodligen det du behöver om du vill låna.

Daniel
Post Reply