Sub 8:15 VR19

Forum för Lygnens Venners deltagande på Vätternrundan. Om anmälan, startgrupper, resa, boende, träning och subgrupper etc.

Re: Sub 8:15 VR19

Inläggav Dario » 2019-04-28 15:04

Åtta tappra cyklister har vi varit idag och cyklat i regnet från Lindome till Varberg och tillbaka. På vägen ner hade vi svag medvind och det var ganska dålig sikt, så vi valde att köra tvåpar. Efter rondellen innanför Varberg vände vi och gjorde en kort paus. Dit hade vi ett snitt på 32 km/h. Sikten hade blivit bättre och då bestämde vi oss för att testa att köra belgisk kedja tillbaka mot Lindome. Det höll faktiskt hela vägen. Vi körde över 5,5 mil med nästan bara smidiga rotationer och ett snitt på över 33 km/h. Mycket bra var det, speciellt med tanke på att vi bara var åtta stycken och att det bara var andra gången vi körde belgisk kedja tillsammans. Nu kan vi alltså blicka mot Bjärelägret med gott självförtroende och vissheten om att styrkan finns och att tekniken håller på att förfinas väl. Tack för idag, vi hörs snart! Hälsningar, Dario
Användarvisningsbild
Dario
 
Inlägg: 186
Registrerad: 2017-08-06 21:50
Förnamn: Dario
Efternamn: Mantino

Re: Sub 8:15 VR19

Inläggav Dario » 2019-05-16 22:58

Hej alla,

Det är fyra gemensamma träningar kvar för vår grupp före Vätternrundan och vi är nu 17 deltagare:

Alkdal, Anders
Andersson, Roger
Bergström, Jan
Bogren, Jesper
Hermansson, Petter
Karlsson, Christoffer
Laggar, Linus
Linger, Håkan
Lyckell, Christian
Lönnqvist, Björn
Mantino, Dario
Nord, Anders
Palmenäs, Gabriel
Rydström, Mikael
Turner, Erik
Utbult, Klas
von Corswant, Christian

Det blir extra viktigt för oss att vara med på alla de kommande träningarna. Hittills har vi tränat bra ihop och så gott som alla har dykt upp på någon träning men nu måste vi verkligen se till att hela gruppen får träna tillsammans flera gånger. Vi kommer att ha följande upplägg:

Sön 19/5 Hunneberg
Det här blir det längsta gemensamma passet före VR. Vackra landskap på köpet får vi också! Här är bansträckningen:
https://connect.garmin.com/modern/course/12166421
Vi äter lunch på Tre Älgar mitt på passet. Vi siktar på ett snitt mellan 31 och 32 km/h och kör mestadels tvåpar men vi ska även ta delar av banan i belgisk kedja, dock utan att öka hastigheten. Fokus blir då tekniken och rotationen, inte hög fart. Passledare vid detta pass blir Roger Andersson och jag kommer att vara hjälpryttare.

Lör 25/5 Västkusten runt
Ett kul lopp med härlig stämning väntar oss! Vi kör belgisk kedja i princip hela loppet och siktar på ett snitt runt 33-34 km/h. Passledare blir Roger Andersson och jag kommer att vara hjälpryttare.

Sön 2/6 Granfondo
Det här är tänkt att bli ett pass i röd grupp och då blir det 29-30 km/h i snitt och tvåpar. Det är en vacker och kuperad bana. OBS! Vi får göra en utvärdering efter Västkusten runt och ifall vi känner att vi behöver mer tid att förbättra oss på att köra belgisk kedja så får vi ändra oss och ta en plattare bana istället för Granfondo-banan den 2 juni. Vid detta träningstillfälle är jag passledare och Roger är hjälpryttare.

Sön 9/6 Lindome-Varberg ToR
Det här blir sista gemensamma träningen inför Vätternrundan. Vi ska träna belgisk kedja i drygt 11 mil och köra på ett snitt runt 36 km/h. Vid detta pass är jag passledare och Roger är hjälpryttare.

Passa på att under kommande träningar testa ramväska, mat och dryck som ni tänker ha med på VR!

Snart är tidsschemat till Vätternrundan klart, Roger och jag arbetar på det och ni ska få ta del av det inom några få dagar.

Känner ni cyklister som skulle kunna passa i vår grupp och som är intresserade av att köra Vätternrundan med oss så får ni höra av er till Mikael Rydström.

Anmäl er i kalendariet till passen Hunneberg 19/5, Västkusten runt 25/5 samt Lindome Varberg ToR 9/6 redan nu!

Vi ses på söndag för en trevlig runda mot
Vänersborg \:D/

Hälsningar,

Dario
Användarvisningsbild
Dario
 
Inlägg: 186
Registrerad: 2017-08-06 21:50
Förnamn: Dario
Efternamn: Mantino

Re: Sub 8:15 VR19

Inläggav Dario » 2019-05-19 19:31

Hejsan!

I morse var vi 17 cyklister som under Rogers stabila ledning började ge oss ut på vårens längsta träningspass. Tre av oss vek av efter några mil för att hinna hem i tid till olika ärenden. Vi andra fortsatte hela vägen till Hunneberg och började sedan cykla mot Göteborg efter att ha ätit lunch på Tre Älgar.

Bra väder hade vi och bra medvind på tillbakavägen 8-) Det mesta cyklade vi i tvåpar, utom en kort sträcka ganska tidigt på turen, då vi körde belgisk kedja. Det var ordning och bra stämning i klungan upplevde jag. När vi körde belgisk kedja blev det ibland lite ryckigt men på det hela taget bra. Efter 21 mil hade vi ett snitt på 33,2 km/h och det är mycket starkt jobbat! =D>

Tack Roger och alla andra sub-cyklister och stort tack även till Janne och Sofia som var med oss idag och som cyklade starkt och bra. Ni är jättevälkomna på våra kommande träningar också!

Härlig dag vi haft!!! \:D/

Nu på lördag är det Västkusten runt för vår grupp, jag kommer att skriva några rader om det här i forumet om några dagar.

Vi hörs! Hälsningar,

Dario
Användarvisningsbild
Dario
 
Inlägg: 186
Registrerad: 2017-08-06 21:50
Förnamn: Dario
Efternamn: Mantino

Re: Sub 8:15 VR19

Inläggav Dario » 2019-05-26 10:00

Hej,

Vi i sub 8.15 har gjort bedömningen att vi behöver träna mer klungkörning och i synnerhet belgisk kedja inför Vätternrundan. Vi kommer därför att köra Lindome-Varberg ToR både 2 och 9 juni.

Hälsningar,

Dario
Användarvisningsbild
Dario
 
Inlägg: 186
Registrerad: 2017-08-06 21:50
Förnamn: Dario
Efternamn: Mantino

Föregående

Återgå till Vätternrundan

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 0 gäster